Biffsauté med äggula & juliennegrönsaker
Ingredienser:
400 g lövbiff
4 tsk soja
svartpeppar
smör
8 st färska champinjoner
2 st morötter
en bit purjolök
2 st selleristjälkar
en halv grönsaksbuljongtärning
4 msk vatten
1 dl sherry
Sherryn kan bytas mot rödvin
4 st råa äggulor
400 g lövbiff
4 tsk soja
svartpeppar
smör
8 st färska champinjoner
2 st morötter
en bit purjolök
2 st selleristjälkar
en halv grönsaksbuljongtärning
4 msk vatten
1 dl sherry
Sherryn kan bytas mot rödvin
4 st råa äggulor
Gör så här:
Skala och strimla grönsakerna väldigt fint. Smält smör och låt grönsakerna svettas. Fyll på med champinjoner, buljong och lite av vattnet. Låt grönsakerna mjukna under lock. Skär köttet i strimlor och bryn hastigt i het panna. Peppra köttet lätt och droppa lite soja över. Tillsätt grönsakerna och sherry, hetta upp och smaka av. Toppa rätten med äggulorna vid servering.
Serveras med:
Vildris
Pressad potatis
Skala och strimla grönsakerna väldigt fint. Smält smör och låt grönsakerna svettas. Fyll på med champinjoner, buljong och lite av vattnet. Låt grönsakerna mjukna under lock. Skär köttet i strimlor och bryn hastigt i het panna. Peppra köttet lätt och droppa lite soja över. Tillsätt grönsakerna och sherry, hetta upp och smaka av. Toppa rätten med äggulorna vid servering.
Serveras med:
Vildris
Pressad potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Fredagstips: 2000-02-03
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 1 tim.
Fredagstips: 2000-02-03
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-10 19:40
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/611
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/611