Chiligryta
Ingredienser:
400 g lövbiff
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
2 paprikor i olika färg
smör
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1 tsk sambal oelek
1 msk farinsocker
1 tsk salt
1 tsk hel koriander
1 msk vetemjöl
2 dl matlagningsyoghurt
400 g lövbiff
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
2 paprikor i olika färg
smör
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1 tsk sambal oelek
1 msk farinsocker
1 tsk salt
1 tsk hel koriander
1 msk vetemjöl
2 dl matlagningsyoghurt
Gör så här:
Skär köttet i tunna strimlor. Skala och strimla både röd- och vitlök. Kärna ur och strimla paprikorna. Fräs först lök och paprikor i smör i en stor stekpanna och lägg över det i en gryta. Bryn köttet och lägg över det i grytan. Tillsätt tomatkross, sambal olek, frainsocker, salt och stött koriander. Låt grytan koka under lock i 5 minuter. Hit kan grytan förberedas. Rör ut mjölet i matlagningsyoghurten. Rör ner det i grytan. Låt koka i 3 minuter. Garnera gärna med färsk koriander
Serveras med:
Ugnsstekt potatis i skivor
Kall matlagningsyoghurt
Lime och citronklyftor
Skär köttet i tunna strimlor. Skala och strimla både röd- och vitlök. Kärna ur och strimla paprikorna. Fräs först lök och paprikor i smör i en stor stekpanna och lägg över det i en gryta. Bryn köttet och lägg över det i grytan. Tillsätt tomatkross, sambal olek, frainsocker, salt och stött koriander. Låt grytan koka under lock i 5 minuter. Hit kan grytan förberedas. Rör ut mjölet i matlagningsyoghurten. Rör ner det i grytan. Låt koka i 3 minuter. Garnera gärna med färsk koriander
Serveras med:
Ugnsstekt potatis i skivor
Kall matlagningsyoghurt
Lime och citronklyftor
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Fredagstips: 1999-12-23
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 40 min.
Fredagstips: 1999-12-23
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-10 19:22
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/618
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/618