Entrecá´te i röd sås
Ingredienser:
4 skivor entrecôte à150 g
smör
1 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar
2 scharlottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 dl torr sherry
2 dl crème fraiche
0,5 dl ajvar reilish
3 msk hackad persilja
4 skivor entrecôte à150 g
smör
1 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar
2 scharlottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 dl torr sherry
2 dl crème fraiche
0,5 dl ajvar reilish
3 msk hackad persilja
Gör så här:
Bryn köttet i smör och krydda med salt och peppar. Tag upp köttet ur stekpannan. Skala och finhacka lök och vitlök och fräs dem i smör. Häll pÃ¥ sherryn och lÃ¥t koka tills hälften Ã¥terstÃ¥r. Rör i crème fraiche och ajvar reilish och lÃ¥t koka upp. Lägg i köttet och lÃ¥t puttra nÃ¥gra minuter. Strö över persiljan innan servering.
Serveras med:
Pressad potatis
Broccoli
Bryn köttet i smör och krydda med salt och peppar. Tag upp köttet ur stekpannan. Skala och finhacka lök och vitlök och fräs dem i smör. Häll pÃ¥ sherryn och lÃ¥t koka tills hälften Ã¥terstÃ¥r. Rör i crème fraiche och ajvar reilish och lÃ¥t koka upp. Lägg i köttet och lÃ¥t puttra nÃ¥gra minuter. Strö över persiljan innan servering.
Serveras med:
Pressad potatis
Broccoli
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 20 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 20 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-01-31 02:21
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/625
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/625