Filé Finemang
Ingredienser:
600 g filé
Välj själv vilken sort efter smak och plånbok
Sås:
2 st gula lökar
1 st gul paprika
1 st apelsin
2 msk olja
1 tsk socker
2 tsk sambal oelek
2 msk chilisås
1 tsk curry
2 msk soja
2 dl crème fraiche
1 dl vitt vin
600 g filé
Välj själv vilken sort efter smak och plånbok
Sås:
2 st gula lökar
1 st gul paprika
1 st apelsin
2 msk olja
1 tsk socker
2 tsk sambal oelek
2 msk chilisås
1 tsk curry
2 msk soja
2 dl crème fraiche
1 dl vitt vin
Gör så här:
Putsa och skär filén i halv cm tjocka skivor. Strimla lök och paprika. Riv av skalet och pressa saften ur apelsinen. Bryn löken lätt i olja, tillsätt paprikan, apelsinskal, saft och socker. Låt bryna tillsammans några minuter. Skeda i sambal, chili, curry, soja, crème fraiche och vin och koka upp såsen. Låt såsen småputtra på svag värme medan du bryner filén i stekpanna. Smaka av filén med salt och peppar. Häll över såsen och späd med eventuellt mer vin.
Serveras med:
Ris
Putsa och skär filén i halv cm tjocka skivor. Strimla lök och paprika. Riv av skalet och pressa saften ur apelsinen. Bryn löken lätt i olja, tillsätt paprikan, apelsinskal, saft och socker. Låt bryna tillsammans några minuter. Skeda i sambal, chili, curry, soja, crème fraiche och vin och koka upp såsen. Låt såsen småputtra på svag värme medan du bryner filén i stekpanna. Smaka av filén med salt och peppar. Häll över såsen och späd med eventuellt mer vin.
Serveras med:
Ris
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Fredagstips: 1999-03-18
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 40 min.
Fredagstips: 1999-03-18
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-10 20:04
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/628
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/628