Filégryta med persika
Ingredienser:
500 g fläskfilé
1 purjolök
300 g champinjoner
2 msk smör
salt
peppar
2-3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
3 dl vispgrädde
1 msk kinesisk soya
1 dl Mango Chutney
2 msk maizena redning (ljus)
1 burk persikor
500 g fläskfilé
1 purjolök
300 g champinjoner
2 msk smör
salt
peppar
2-3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
3 dl vispgrädde
1 msk kinesisk soya
1 dl Mango Chutney
2 msk maizena redning (ljus)
1 burk persikor
Gör så här:
Ansa och strimla purjolöken. Skiva svampen och fräs den med lök i lite fett i en gryta. Ansa och skiva fläskfilén. Stek filén lite lätt i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg över köttet i grytan med svampen och löken. Häll över vatten, buljongtärning, grädde, soya och mango chutney. Låt grytan puttra cirka 10 minuter. Rör i maizena redning och låt grytan koka en minut. Skär persikorna i klyftor och vänd ner dom i grytan. Smaka av och krydda lite mer om det behövs.
Serveras med:
Vildris
Sallad
Ansa och strimla purjolöken. Skiva svampen och fräs den med lök i lite fett i en gryta. Ansa och skiva fläskfilén. Stek filén lite lätt i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg över köttet i grytan med svampen och löken. Häll över vatten, buljongtärning, grädde, soya och mango chutney. Låt grytan puttra cirka 10 minuter. Rör i maizena redning och låt grytan koka en minut. Skär persikorna i klyftor och vänd ner dom i grytan. Smaka av och krydda lite mer om det behövs.
Serveras med:
Vildris
Sallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 55 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 55 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 03:19
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/629
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/629