Vitlökssniglar
Ingredienser:
24 st sniglar
24 st snigelskal
l75 g smör
1 msk hackad persilja
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk citronsaft
2 msk pernod
salt
peppar
Sås:
4 dl sky
4 msk mjöl
1 dl grädde
salt
svartpeppar
2 tsk svart vinbärsgelé
24 st sniglar
24 st snigelskal
l75 g smör
1 msk hackad persilja
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk citronsaft
2 msk pernod
salt
peppar
Sås:
4 dl sky
4 msk mjöl
1 dl grädde
salt
svartpeppar
2 tsk svart vinbärsgelé
Gör så här:
Rör ihop smör, persilja, vitlök, citron, pernod. Smaka av med salt och peppar. Fyll snigelskalen med snigel och fyll upp med smörblandningen. Ställ de fyllda skalen i grovt salt på ett ugnssäkert fat, eller en speciell snigeltallrik. Gratinera i ugn tills smöret smält och sniglarna är genomvarma.
Serveras med:
Vitt bröd
Rör ihop smör, persilja, vitlök, citron, pernod. Smaka av med salt och peppar. Fyll snigelskalen med snigel och fyll upp med smörblandningen. Ställ de fyllda skalen i grovt salt på ett ugnssäkert fat, eller en speciell snigeltallrik. Gratinera i ugn tills smöret smält och sniglarna är genomvarma.
Serveras med:
Vitt bröd
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Ugnstemperatur: 200°
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 45 min.
Ugnstemperatur: 200°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 04:35
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/63
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/63