Flamberad pepparbiff
Ingredienser:
700 gr oxfilé
Helst mittbiten från filén
2 msk hel svartpeppar
smör
Sås:
100 g färska champinjoner
2 msk hel svartpeppar
0,5 st gul lök
2 msk smör
0,5 dl cognacv
4 dl grädde
0,5 dl kalvfond
0,5 tsk krossad rosépeppar
700 gr oxfilé
Helst mittbiten från filén
2 msk hel svartpeppar
smör
Sås:
100 g färska champinjoner
2 msk hel svartpeppar
0,5 st gul lök
2 msk smör
0,5 dl cognacv
4 dl grädde
0,5 dl kalvfond
0,5 tsk krossad rosépeppar
Gör så här:
Krossa all svartpeppar i mortel och spara hälften till såsen. Rulla hela filén i pepparkrosset. Skär filéen i 4 skivor. Skiva champinjonerna. Skala och finhacka löken. Bryn filéen i smör, ca 2 minuter på varje sida. Ta upp skivorna ur pannan. Fräs champinjoner, lök och resterande svartpeppar. Lägg tillbaka filéen. Håll över cocgnacen. Tänd på och flambera. Låt flamberingen brinna ut. Ta upp och varmhåll filéen. Tillätt grädde och kalvfond. Koka ihop till simmig sås. Grovkrossa rosépeppar och strö över vid servering.
Kom ihåg vid flambering!!!
1. Att elden kan slå upp högt så akta taket.
2. Släck ALDRIG eld i matfett med vatten.
3. Ha ett tättslutande lock i närheten så du kan kväva elden i pannan om olyckan är framme.
Serveras med:
Potatis i alla varianter
Krossa all svartpeppar i mortel och spara hälften till såsen. Rulla hela filén i pepparkrosset. Skär filéen i 4 skivor. Skiva champinjonerna. Skala och finhacka löken. Bryn filéen i smör, ca 2 minuter på varje sida. Ta upp skivorna ur pannan. Fräs champinjoner, lök och resterande svartpeppar. Lägg tillbaka filéen. Håll över cocgnacen. Tänd på och flambera. Låt flamberingen brinna ut. Ta upp och varmhåll filéen. Tillätt grädde och kalvfond. Koka ihop till simmig sås. Grovkrossa rosépeppar och strö över vid servering.
Kom ihåg vid flambering!!!
1. Att elden kan slå upp högt så akta taket.
2. Släck ALDRIG eld i matfett med vatten.
3. Ha ett tättslutande lock i närheten så du kan kväva elden i pannan om olyckan är framme.
Serveras med:
Potatis i alla varianter
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-08 19:30
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/631
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/631