Fläskfilé i apelsinsås
Ingredienser:
500 gr fläskfilé
2 msk smör
1 tsk salt
svartpeppar
Sås:
1 apelsin
4 dl stark buljong av tärning
2 tsk arrowrot
500 gr fläskfilé
2 msk smör
1 tsk salt
svartpeppar
Sås:
1 apelsin
4 dl stark buljong av tärning
2 tsk arrowrot
Gör så här:
Bryn filén runt om på ej för stark värme. Krydda med salt och peppar. Efterstek under lock i 20 minuter. Tag upp köttet och späd pannan med lite vatten. Borsta apelsinen i varmt vatten och torka av den. Skala av det gulröda på halva apelsinen med potatisskalare. Skär skalet i tunna strimlor och pressa saften ur frukten. Koka upp buljongen och rör ut mjölet i lite vatten. Häll i redningen och låt såsen koka upp. Tillsätt fruktsaft och skalstrimlor. Skär filén i skivor och och garnera med apelsinskivor.
Serveras med:
Pressad potatis
Brysselkål
Bryn filén runt om på ej för stark värme. Krydda med salt och peppar. Efterstek under lock i 20 minuter. Tag upp köttet och späd pannan med lite vatten. Borsta apelsinen i varmt vatten och torka av den. Skala av det gulröda på halva apelsinen med potatisskalare. Skär skalet i tunna strimlor och pressa saften ur frukten. Koka upp buljongen och rör ut mjölet i lite vatten. Häll i redningen och låt såsen koka upp. Tillsätt fruktsaft och skalstrimlor. Skär filén i skivor och och garnera med apelsinskivor.
Serveras med:
Pressad potatis
Brysselkål
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Fredagstips: 2001-03-15
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 1 tim.
Fredagstips: 2001-03-15
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-10 19:09
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/633
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/633