Fläskfilé med frukt & curry
Ingredienser:
600 g fläskfilé
salt
peppar
vetemjöl
smör
clementiner
äpple
banan
ananas
Sås:
smör
äpple
1 gul lök
1 msk curry
4 dl köttbuljong
1 dl grädde
salt
peppar
600 g fläskfilé
salt
peppar
vetemjöl
smör
clementiner
äpple
banan
ananas
Sås:
smör
äpple
1 gul lök
1 msk curry
4 dl köttbuljong
1 dl grädde
salt
peppar
Gör så här:
Skala och hacka löken. Skär äpplen i klyftor, skal och kärnhus ska vara kvar. Fräs lök och äpple i smör, pudra med curry. Fräs någon minut under omrörning. Tillsätt mjöl och buljon. Koka upp och låt sedan såsen sjuda under lock i 20 minuter. Runda av såsen med grädde och smaka av med salt och peppar. Sila såsen innan servering. Såsen kan med fördel göras en dag i förväg. Skär köttet i 3 cm tjocka skivor. Lägg bitarna på högkant och banka ut dem med knuten hand. De ska bli ca en centimeter tjocka när du är klar. Vänd köttet i mjöl och salt och stek dem ca en minut på var sida. Ska köttet serveras direkt steker du lite längre. Skala och skär äpple i bitar. Skala och dela clementinerna i klyftor. Skala och klyv bananen på längden. Halvorna delas sedan i två bitar. Skär ananasen i centimeterstora bitar. Stek all frukt hastigt och lägg över köttet. Hit kan du förbereda rätten. När det är dags att servera rätten penslar du frukt och kött med lite smör. Värm sedan i ugn i 4-5 minuter. Servera.
Serveras med:
Ris
Grönsallad
Skala och hacka löken. Skär äpplen i klyftor, skal och kärnhus ska vara kvar. Fräs lök och äpple i smör, pudra med curry. Fräs någon minut under omrörning. Tillsätt mjöl och buljon. Koka upp och låt sedan såsen sjuda under lock i 20 minuter. Runda av såsen med grädde och smaka av med salt och peppar. Sila såsen innan servering. Såsen kan med fördel göras en dag i förväg. Skär köttet i 3 cm tjocka skivor. Lägg bitarna på högkant och banka ut dem med knuten hand. De ska bli ca en centimeter tjocka när du är klar. Vänd köttet i mjöl och salt och stek dem ca en minut på var sida. Ska köttet serveras direkt steker du lite längre. Skala och skär äpple i bitar. Skala och dela clementinerna i klyftor. Skala och klyv bananen på längden. Halvorna delas sedan i två bitar. Skär ananasen i centimeterstora bitar. Stek all frukt hastigt och lägg över köttet. Hit kan du förbereda rätten. När det är dags att servera rätten penslar du frukt och kött med lite smör. Värm sedan i ugn i 4-5 minuter. Servera.
Serveras med:
Ris
Grönsallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 200°
Fredagstips: 1999-12-30
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 200°
Fredagstips: 1999-12-30
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 04:41
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/634
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/634