Evas fisksoppa
Ingredienser:
400 g torskfilé
300 g laxfilé
en halv purjolök
en halv gul lök
1 msk smör
1 pressad vitlöksklyfta
1,5 tsk tomatpuré
1,5 tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk basilika
2,5 dl torrt vitt vin
1,5 fiskbuljongtärning
2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
2 dl vatten
1 gr saffran
300 g räkor
1 brk musslor
400 g torskfilé
300 g laxfilé
en halv purjolök
en halv gul lök
1 msk smör
1 pressad vitlöksklyfta
1,5 tsk tomatpuré
1,5 tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk basilika
2,5 dl torrt vitt vin
1,5 fiskbuljongtärning
2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
2 dl vatten
1 gr saffran
300 g räkor
1 brk musslor
Gör så här:
Smält smöret och fräs lök, pressad vitlök, tomatpuré, salt, timjan och basilika. Tillsätt vin och buljong och låt koka ett par minuter. Rör ner grädde, creme fraiche vatten och saffran. Sjud 15 minuter. Skär fisken i bitar och lägg ner, sjud 7 minuter. Häll i räkor och musslor.
Tips
Om man utesluter vatten kan det hela serveras med ris istället som gryta.
Smält smöret och fräs lök, pressad vitlök, tomatpuré, salt, timjan och basilika. Tillsätt vin och buljong och låt koka ett par minuter. Rör ner grädde, creme fraiche vatten och saffran. Sjud 15 minuter. Skär fisken i bitar och lägg ner, sjud 7 minuter. Häll i räkor och musslor.
Tips
Om man utesluter vatten kan det hela serveras med ris istället som gryta.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Inlagt av: Ulrika Berglund
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 45 min.
Inlagt av: Ulrika Berglund
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-10 21:03
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/64
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/64