Fylld kotlett med persiljesås
Ingredienser:
0,5 kg benfri kotlettrad
1 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
en halv stor gul lök
1 msk smör
0,5 dl hackad gräslök
0,5 msk körvel
0,5 msk dragon
1 krm salt
Sås:
1 liten finhackad gul lök
1 msk smör
4 dl vatten
1 buljontärning
3 dl grädde
2 msk vetemjöl
2 krm salt
0,5 kg benfri kotlettrad
1 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
en halv stor gul lök
1 msk smör
0,5 dl hackad gräslök
0,5 msk körvel
0,5 msk dragon
1 krm salt
Sås:
1 liten finhackad gul lök
1 msk smör
4 dl vatten
1 buljontärning
3 dl grädde
2 msk vetemjöl
2 krm salt
Gör så här:
Finhacka den halva stora löken och fräs den mjuk i smör. Blanda i körvel, gräslök och dragon. Salta blandningen och skär sedan ett snitt i köttet från långsidan. Fyll snittet med lökblandningen och bind ihop med bomullssnöre. Lägg köttet i en ugnssäker form, salta och peppra. Stek i ugn i cirka en timme. Fräs den lilla hackade löken mjuk i smör. Tillsätt vatten, buljongtärning och grädde. Koka i cirka 5 minuter och red av såsen med mjöl utspätt i lite vatten. Låt såsen koka ytterligare 5 minuter. Rör ned persiljan och smaka av med salt och peppar. Skär upp köttet i skivor och servera.
Serveras med:
Kokta grönsaker
Råstekt potatis
Finhacka den halva stora löken och fräs den mjuk i smör. Blanda i körvel, gräslök och dragon. Salta blandningen och skär sedan ett snitt i köttet från långsidan. Fyll snittet med lökblandningen och bind ihop med bomullssnöre. Lägg köttet i en ugnssäker form, salta och peppra. Stek i ugn i cirka en timme. Fräs den lilla hackade löken mjuk i smör. Tillsätt vatten, buljongtärning och grädde. Koka i cirka 5 minuter och red av såsen med mjöl utspätt i lite vatten. Låt såsen koka ytterligare 5 minuter. Rör ned persiljan och smaka av med salt och peppar. Skär upp köttet i skivor och servera.
Serveras med:
Kokta grönsaker
Råstekt potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Ugnstemperatur: 175°
Fredagstips: 2001-03-01
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Ugnstemperatur: 175°
Fredagstips: 2001-03-01
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 05:01
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/640
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/640