Gorgonzolagratinerad entrecá´te
Ingredienser:
4 skivor entrecote (á 125 g/st)
1 msk smör
1 tsk salt
vitpeppar
100 g gorgonzola eller ädelost
2 dl creme fraiche
0,5 dl hackad persilja
4 tomater
olivolja
4 skivor entrecote (á 125 g/st)
1 msk smör
1 tsk salt
vitpeppar
100 g gorgonzola eller ädelost
2 dl creme fraiche
0,5 dl hackad persilja
4 tomater
olivolja
Gör så här:
Bulta köttet lätt med handen. Bryn smöret och stek köttet 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar och lägg upp skivorna på ett smort, ugnssäkert fat. Blanda creme fraiche med bitar av osten och persilja. Lägg en klick ostmassa på varje köttskiva. Gör ett kryss i toppen på varje tomat och lägg dem på fatet runt köttet Pensla med olivolja. Så här långt kan rätten förberedas. Ställ fatet i ugnen cirka 5 minuter.
Serveras med:
Ugnsbakad potatis
Tagliatelle
Bulta köttet lätt med handen. Bryn smöret och stek köttet 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar och lägg upp skivorna på ett smort, ugnssäkert fat. Blanda creme fraiche med bitar av osten och persilja. Lägg en klick ostmassa på varje köttskiva. Gör ett kryss i toppen på varje tomat och lägg dem på fatet runt köttet Pensla med olivolja. Så här långt kan rätten förberedas. Ställ fatet i ugnen cirka 5 minuter.
Serveras med:
Ugnsbakad potatis
Tagliatelle
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Ugnstemperatur: 275°
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 30 min.
Ugnstemperatur: 275°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 03:06
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/644
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/644