Hawaiirullader
Ingredienser:
4 st stora skivor fläskkött
salt
peppar
mejram
timjan
2 skivor ananas
1 kg små potatis
450 g djupfrysta ärtor
0,5 msk smör
1 st gul lök
1 dl vitt vin
1 dl spad från ananas
tomatketchup
eventuellt maizena
4 st stora skivor fläskkött
salt
peppar
mejram
timjan
2 skivor ananas
1 kg små potatis
450 g djupfrysta ärtor
0,5 msk smör
1 st gul lök
1 dl vitt vin
1 dl spad från ananas
tomatketchup
eventuellt maizena
Gör så här:
Gnid in köttet med kryddorna. Lägg en halv skiva ananas ovanpå varje köttskiva och rulla ihop. Stick en tandpetare igenom. Lägg potatis och ärtor på botten av en fuktad och smörad gryta. Lägg sedan på rulladerna på ärt- och potatisbädden. Rör ut vinet med hackad lök och ananaspad och häll över rulladerna. Placera den tillslutna grytan i ugnen. Låt rätten puttra färdigt i ugn i 1 timme. Red såsen om du önskar med maizena. Smaka av med salt, peppar och eventuellt ketchup.
Serveras med:
Grönsallad
Gnid in köttet med kryddorna. Lägg en halv skiva ananas ovanpå varje köttskiva och rulla ihop. Stick en tandpetare igenom. Lägg potatis och ärtor på botten av en fuktad och smörad gryta. Lägg sedan på rulladerna på ärt- och potatisbädden. Rör ut vinet med hackad lök och ananaspad och häll över rulladerna. Placera den tillslutna grytan i ugnen. Låt rätten puttra färdigt i ugn i 1 timme. Red såsen om du önskar med maizena. Smaka av med salt, peppar och eventuellt ketchup.
Serveras med:
Grönsallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Ugnstemperatur: 250°
Fredagstips: 1999-11-25
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Ugnstemperatur: 250°
Fredagstips: 1999-11-25
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-08 20:10
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/652
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/652