Helstekt hjortfilé med gräddsås
Ingredienser:
1,5 kg hjortfilé
kronärtskocksbottnar
rönnbärsgelé
salt
vitpeppar
enbär
smör
Sås:
2 dl sky
1 msk mjöl
kallt vatten
3 dl grädde
1 msk gelé
torkade trattkantareller
1,5 kg hjortfilé
kronärtskocksbottnar
rönnbärsgelé
salt
vitpeppar
enbär
smör
Sås:
2 dl sky
1 msk mjöl
kallt vatten
3 dl grädde
1 msk gelé
torkade trattkantareller
Gör så här:
Bryn filéerna i smör hastigt runt om. Salta, peppra och efterstek några minuter. Ta upp filéerna och lägg på varm fat. Gör 5 snitt i varje filé upptill. Fyll öppningarna med en bit jordärtskocka, 1 tsk gelé och pudra över lite krossade enbär. Ställ in i mikrougn tills gelén börjar smälta. Garnera med klasar av rönnbär och brysselkål. Sjud trattkantarellerna i 1 dl bujong. Red skyn med mjöl utrört i kallt vatten. Tillsätt trattkantarellerna i skyn och späd med grädde. Servera.
Serveras med:
Hasselbackspotatis
Brysselkål
Rönnbärsgelé
Bryn filéerna i smör hastigt runt om. Salta, peppra och efterstek några minuter. Ta upp filéerna och lägg på varm fat. Gör 5 snitt i varje filé upptill. Fyll öppningarna med en bit jordärtskocka, 1 tsk gelé och pudra över lite krossade enbär. Ställ in i mikrougn tills gelén börjar smälta. Garnera med klasar av rönnbär och brysselkål. Sjud trattkantarellerna i 1 dl bujong. Red skyn med mjöl utrört i kallt vatten. Tillsätt trattkantarellerna i skyn och späd med grädde. Servera.
Serveras med:
Hasselbackspotatis
Brysselkål
Rönnbärsgelé
Antal: 8 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2001-12-27
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2001-12-27
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 03:55
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/654
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/654