Italiensk lövbiff
Ingredienser:
1 aubergine
1 tsk salt
4 skivor lövbiff
2 msk olivolja eller annan olja
salt, peppar
2 msk tomatpuré
1 pressad vitlöksklyfta
några blad hackad färsk basilika
125 g mozzarella eller brie
Körsbärstomater
Svarta oliver
1 aubergine
1 tsk salt
4 skivor lövbiff
2 msk olivolja eller annan olja
salt, peppar
2 msk tomatpuré
1 pressad vitlöksklyfta
några blad hackad färsk basilika
125 g mozzarella eller brie
Körsbärstomater
Svarta oliver
Gör så här:
Skär auberginerna i skivor på längden. Bred ut skivorna på ett fat och salta. Låt dem ligga i 15 minuter. Hetta upp oljan i en stekpanna Bryn köttskivorna hastigt på båda sidor. Salta och peppra. Lägg dem i en ugnssäker form. Torka av auberginen med hushållspapper Lägg en skiva på vardera köttskiva. Blanda tomatpuré med vitlök och basilika. Fördela röran på auberginerna. Skär osten i skivor och lägg över auberginerna. Sätt in formen i övre delen av ugnen. Gratinera 4-5 minuter. Garnera ev med färsk basilika samt komplettera med körsbärstomater och svarta oliver.
Skär auberginerna i skivor på längden. Bred ut skivorna på ett fat och salta. Låt dem ligga i 15 minuter. Hetta upp oljan i en stekpanna Bryn köttskivorna hastigt på båda sidor. Salta och peppra. Lägg dem i en ugnssäker form. Torka av auberginen med hushållspapper Lägg en skiva på vardera köttskiva. Blanda tomatpuré med vitlök och basilika. Fördela röran på auberginerna. Skär osten i skivor och lägg över auberginerna. Sätt in formen i övre delen av ugnen. Gratinera 4-5 minuter. Garnera ev med färsk basilika samt komplettera med körsbärstomater och svarta oliver.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 250°
Fredagstips: 2001-08-09
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 250°
Fredagstips: 2001-08-09
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-04-02 07:00
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/659
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/659