Kall marinerad fläskfilé med äppelsås
Ingredienser:
400 g fläskfilé
salt
svartpeppar
en halv tsk finstött rosmarin
en halv dl vinäger
2 msk vatten
1 dl olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
en halv finhackad lök
1 dl finhackat kryddgrönt
Sås:
1 äpple
1 hel inlagd saltgurka
2 dl Crème Fraiche
1 msk fransk senap
salt och peppar
400 g fläskfilé
salt
svartpeppar
en halv tsk finstött rosmarin
en halv dl vinäger
2 msk vatten
1 dl olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
en halv finhackad lök
1 dl finhackat kryddgrönt
Sås:
1 äpple
1 hel inlagd saltgurka
2 dl Crème Fraiche
1 msk fransk senap
salt och peppar
Gör så här:
Klappa in köttet med kryddblandningen (2 msk salt, ½ tsk svartpeppar och rosmarin). Bryn i stekpanna för att få färg. Stek i ugn i 20 minuter och låt sedan svalna. Skiva köttet i centimetertjocka skivor. Blanda marinaden (2 tsk salt, 1 krm peppar, vinäger, vatten, olivolja, vitlöksklyfta, lök och kryddgrönt) och häll över köttet och låt marinera över natten. Finhacka äpplet och saltgurkan. Blanda med crème fraiche, senap, salt och peppar. Ställ kallt en stund före servering.
Serveras med:
Potatissallad
Potatisgratäng
Råstekt potatis
Klappa in köttet med kryddblandningen (2 msk salt, ½ tsk svartpeppar och rosmarin). Bryn i stekpanna för att få färg. Stek i ugn i 20 minuter och låt sedan svalna. Skiva köttet i centimetertjocka skivor. Blanda marinaden (2 tsk salt, 1 krm peppar, vinäger, vatten, olivolja, vitlöksklyfta, lök och kryddgrönt) och häll över köttet och låt marinera över natten. Finhacka äpplet och saltgurkan. Blanda med crème fraiche, senap, salt och peppar. Ställ kallt en stund före servering.
Serveras med:
Potatissallad
Potatisgratäng
Råstekt potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 24 tim.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 2001-04-12
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 24 tim.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 2001-04-12
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-08 19:58
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/663
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/663