Kall marinerad fläskfilé med äppelsås
Ingredienser:
400 g fläskfilé
salt
svartpeppar
en halv tsk finstött rosmarin
en halv dl vinäger
2 msk vatten
1 dl olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
en halv finhackad lök
1 dl finhackat kryddgrönt
Sås:
1 äpple
1 hel inlagd saltgurka
2 dl Crème Fraiche
1 msk fransk senap
salt och peppar
400 g fläskfilé
salt
svartpeppar
en halv tsk finstött rosmarin
en halv dl vinäger
2 msk vatten
1 dl olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
en halv finhackad lök
1 dl finhackat kryddgrönt
Sås:
1 äpple
1 hel inlagd saltgurka
2 dl Crème Fraiche
1 msk fransk senap
salt och peppar
Gör så här:
Klappa in köttet med kryddblandningen (2 msk salt, ý tsk svartpeppar och rosmarin). Bryn i stekpanna för att fÃ¥ färg. Stek i ugn i 20 minuter och lÃ¥t sedan svalna. Skiva köttet i centimetertjocka skivor. Blanda marinaden (2 tsk salt, 1 krm peppar, vinäger, vatten, olivolja, vitlöksklyfta, lök och kryddgrönt) och häll över köttet och lÃ¥t marinera över natten. Finhacka äpplet och saltgurkan. Blanda med crème fraiche, senap, salt och peppar. Ställ kallt en stund före servering.
Serveras med:
Potatissallad
Potatisgratäng
RÃ¥stekt potatis
Klappa in köttet med kryddblandningen (2 msk salt, ý tsk svartpeppar och rosmarin). Bryn i stekpanna för att fÃ¥ färg. Stek i ugn i 20 minuter och lÃ¥t sedan svalna. Skiva köttet i centimetertjocka skivor. Blanda marinaden (2 tsk salt, 1 krm peppar, vinäger, vatten, olivolja, vitlöksklyfta, lök och kryddgrönt) och häll över köttet och lÃ¥t marinera över natten. Finhacka äpplet och saltgurkan. Blanda med crème fraiche, senap, salt och peppar. Ställ kallt en stund före servering.
Serveras med:
Potatissallad
Potatisgratäng
RÃ¥stekt potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 24 tim.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 2001-04-12
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 24 tim.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 2001-04-12
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-01-30 21:37
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/663
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/663