Kalvsylta
Ingredienser:
1,5 kg kalvkött med ben
1,5 l vatten
1 msk salt
10 vitpepparkorn
5 kryddpepparkorn
1 krm ingefära
1,5 kg kalvkött med ben
1,5 l vatten
1 msk salt
10 vitpepparkorn
5 kryddpepparkorn
1 krm ingefära
Gör så här:
Lägg köttet i en kastrull. Häll på vatten tillsätt salt, koka upp och skumma av. Tillsätt pepparkornen och låt köttet sjuda under lock tills det är mört. Ta upp köttet och ta bort ben och brosk och mal grovt. Sila buljongen och lägg i det malda köttet och låt koka upp. Tillsätt ingefäran och smaka av. Häll blandningen i formar och ställ syltan kallt för att stelna.
Serveras med:
Kokt potatis
Rödbetor
Lägg köttet i en kastrull. Häll på vatten tillsätt salt, koka upp och skumma av. Tillsätt pepparkornen och låt köttet sjuda under lock tills det är mört. Ta upp köttet och ta bort ben och brosk och mal grovt. Sila buljongen och lägg i det malda köttet och låt koka upp. Tillsätt ingefäran och smaka av. Häll blandningen i formar och ställ syltan kallt för att stelna.
Serveras med:
Kokt potatis
Rödbetor
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 3 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 3 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 23:31
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/665
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/665