Kalvsylta
Ingredienser:
1 kg kalvkött med ben, bringa eller bog
1,5 l vatten
1 msk salt
6 hela kryddpepparkorn
0,5 tsk krossad vitpeppar
1 lagerblad
1 stor lök
1 kg kalvkött med ben, bringa eller bog
1,5 l vatten
1 msk salt
6 hela kryddpepparkorn
0,5 tsk krossad vitpeppar
1 lagerblad
1 stor lök
Gör så här:
Skölj köttet och lägg det i en gryta. Slå på vatten så det täcker. Koka upp och skumma. Lägg i salt, kryddpeppar, lagerblad och skalad lök i bitar. Koka ca 1½ timme ellar tills köttet känns mört och lätt lossnar från benen. Ta upp köttet och låt det svalna av lite. Sila buljongen, skölj ur grytan och häll tillbaka buljongen. Koka ihop buljongen i ca 20 minuter utan lock. Skär köttet smått eller mal det grovt. Blanda i buljongen. Krydda med vitpeppar och salt. Häll upp i formar och låt den stelna.
Tips!
Syltan kan frysas men behöver då kokas upp efter upptiningen.
Serveras med:
Kokt potatis
Rödbetor
Skölj köttet och lägg det i en gryta. Slå på vatten så det täcker. Koka upp och skumma. Lägg i salt, kryddpeppar, lagerblad och skalad lök i bitar. Koka ca 1½ timme ellar tills köttet känns mört och lätt lossnar från benen. Ta upp köttet och låt det svalna av lite. Sila buljongen, skölj ur grytan och häll tillbaka buljongen. Koka ihop buljongen i ca 20 minuter utan lock. Skär köttet smått eller mal det grovt. Blanda i buljongen. Krydda med vitpeppar och salt. Häll upp i formar och låt den stelna.
Tips!
Syltan kan frysas men behöver då kokas upp efter upptiningen.
Serveras med:
Kokt potatis
Rödbetor
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 2 tim. 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 2 tim. 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-10 20:43
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/666
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/666