Kalvsylta
Ingredienser:
1 kg kalvkött med ben, bringa eller bog
1,5 l vatten
1 msk salt
6 hela kryddpepparkorn
0,5 tsk krossad vitpeppar
1 lagerblad
1 stor lök
1 kg kalvkött med ben, bringa eller bog
1,5 l vatten
1 msk salt
6 hela kryddpepparkorn
0,5 tsk krossad vitpeppar
1 lagerblad
1 stor lök
Gör så här:
Skölj köttet och lägg det i en gryta. SlÃ¥ pÃ¥ vatten sÃ¥ det täcker. Koka upp och skumma. Lägg i salt, kryddpeppar, lagerblad och skalad lök i bitar. Koka ca 1ý timme ellar tills köttet känns mört och lätt lossnar frÃ¥n benen. Ta upp köttet och lÃ¥t det svalna av lite. Sila buljongen, skölj ur grytan och häll tillbaka buljongen. Koka ihop buljongen i ca 20 minuter utan lock. Skär köttet smÃ¥tt eller mal det grovt. Blanda i buljongen. Krydda med vitpeppar och salt. Häll upp i formar och lÃ¥t den stelna.
Tips!
Syltan kan frysas men behöver då kokas upp efter upptiningen.
Serveras med:
Kokt potatis
Rödbetor
Skölj köttet och lägg det i en gryta. SlÃ¥ pÃ¥ vatten sÃ¥ det täcker. Koka upp och skumma. Lägg i salt, kryddpeppar, lagerblad och skalad lök i bitar. Koka ca 1ý timme ellar tills köttet känns mört och lätt lossnar frÃ¥n benen. Ta upp köttet och lÃ¥t det svalna av lite. Sila buljongen, skölj ur grytan och häll tillbaka buljongen. Koka ihop buljongen i ca 20 minuter utan lock. Skär köttet smÃ¥tt eller mal det grovt. Blanda i buljongen. Krydda med vitpeppar och salt. Häll upp i formar och lÃ¥t den stelna.
Tips!
Syltan kan frysas men behöver då kokas upp efter upptiningen.
Serveras med:
Kokt potatis
Rödbetor
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 2 tim. 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 2 tim. 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-01-27 19:30
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/666
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/666