Kassler med apelsin- & kardemummakryddad couscous
Ingredienser:
1 msk konc kycklingfond
4 dl vatten
0,5 dl russin
1 msk rivet apelsinskal
2 krm malen kardemumma
2 dl couscous
600 g kassler
curry
olja
salt & peppar
strimlad purjolök
strimlat apelsinskal
1 msk konc kycklingfond
4 dl vatten
0,5 dl russin
1 msk rivet apelsinskal
2 krm malen kardemumma
2 dl couscous
600 g kassler
curry
olja
salt & peppar
strimlad purjolök
strimlat apelsinskal
Gör så här:
Koka upp kycklingfonden och vatten. Tillsätt russinen, rivet apelsinskal och kardemumman. Rör ner couscous. Sätt på lock, ta från värmen och låt stå och svälla i 10 minuter. Skär kasslern i 2 cm stora tärningar. Strö lite curry över dem och stek hastigt i en het lättoljad stekpanna. Fluffa till cous-cousen med en gaffel. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på tallrikarna med kasslern. Garnera gärna med strimlad purjolök och strimlat apelsinskal.
Serveras med:
Matlagningsyoghurt
Grovt bröd
Koka upp kycklingfonden och vatten. Tillsätt russinen, rivet apelsinskal och kardemumman. Rör ner couscous. Sätt på lock, ta från värmen och låt stå och svälla i 10 minuter. Skär kasslern i 2 cm stora tärningar. Strö lite curry över dem och stek hastigt i en het lättoljad stekpanna. Fluffa till cous-cousen med en gaffel. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på tallrikarna med kasslern. Garnera gärna med strimlad purjolök och strimlat apelsinskal.
Serveras med:
Matlagningsyoghurt
Grovt bröd
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 20 min.
Fredagstips: 2003-02-27
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 20 min.
Fredagstips: 2003-02-27
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-30 00:46
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/670
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/670