Kokospanerad fläskfilé med vitlöksfrästa grön
Ingredienser:
ca 400 g fläskfilé
2 msk vetemjöl
2 msk kokos
salt
2 msk flytande margarin
3 dl couscous
3 dl grönsaksbuljong
1 liten bit kanelstång
1 rödlök
1 gul paprika
2 morötter
1 purjolök
1 vitlök
2 msk olivolja
ca 400 g fläskfilé
2 msk vetemjöl
2 msk kokos
salt
2 msk flytande margarin
3 dl couscous
3 dl grönsaksbuljong
1 liten bit kanelstång
1 rödlök
1 gul paprika
2 morötter
1 purjolök
1 vitlök
2 msk olivolja
Gör så här:
Skär fläskfilén i skivor. Blanda samman vetemjöl, kokos och salt. Vänd köttet i paneringen. Stek försiktigt någon minut på båda sidorna. Tillaga couscousgrynen med buljong och kanelstång enligt anvisning på paketet. Skär rödlöken i klyftor, paprika i kraftiga strimlor, moroten, purjon och vitlöken i skivor. Fräs samman det några minuter i olivoljan och servera.
Skär fläskfilén i skivor. Blanda samman vetemjöl, kokos och salt. Vänd köttet i paneringen. Stek försiktigt någon minut på båda sidorna. Tillaga couscousgrynen med buljong och kanelstång enligt anvisning på paketet. Skär rödlöken i klyftor, paprika i kraftiga strimlor, moroten, purjon och vitlöken i skivor. Fräs samman det några minuter i olivoljan och servera.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 20 min.
Fredagstips: 2001-09-27
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 20 min.
Fredagstips: 2001-09-27
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-30 01:01
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/672
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/672