Kokt skinka
Ingredienser:
1 rimmad skinka
Köp färdig eller se recept på rimmad skinka
2 lagerblad
15 kryddpepparkorn
1 rimmad skinka
Köp färdig eller se recept på rimmad skinka
2 lagerblad
15 kryddpepparkorn
Gör så här:
Skär ett kryss i svÃ¥len pÃ¥ skinkans tjockaste del och stick in en stektermometer. Lägg skinkan i en gryta. Häll pÃ¥ kallt vatten sÃ¥ det täcker. Koka upp och skumma. Tillsätt kryddorna och lÃ¥t skinkan sjuda under lock. Beräkna 50-60 minuter per kilo skinka. När termometern visar 77ð är skinkan färdig.
Serveras med:
Kokt potatis
Senap
Ãâppelmos
Skär ett kryss i svÃ¥len pÃ¥ skinkans tjockaste del och stick in en stektermometer. Lägg skinkan i en gryta. Häll pÃ¥ kallt vatten sÃ¥ det täcker. Koka upp och skumma. Tillsätt kryddorna och lÃ¥t skinkan sjuda under lock. Beräkna 50-60 minuter per kilo skinka. När termometern visar 77ð är skinkan färdig.
Serveras med:
Kokt potatis
Senap
Ãâppelmos
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 5 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 5 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-01-31 00:30
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/674
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/674