Kokt skinka
Ingredienser:
1 rimmad skinka
Köp färdig eller se recept på rimmad skinka
2 lagerblad
15 kryddpepparkorn
1 rimmad skinka
Köp färdig eller se recept på rimmad skinka
2 lagerblad
15 kryddpepparkorn
Gör så här:
Skär ett kryss i svålen på skinkans tjockaste del och stick in en stektermometer. Lägg skinkan i en gryta. Häll på kallt vatten så det täcker. Koka upp och skumma. Tillsätt kryddorna och låt skinkan sjuda under lock. Beräkna 50-60 minuter per kilo skinka. När termometern visar 77° är skinkan färdig.
Serveras med:
Kokt potatis
Senap
Ãppelmos
Skär ett kryss i svålen på skinkans tjockaste del och stick in en stektermometer. Lägg skinkan i en gryta. Häll på kallt vatten så det täcker. Koka upp och skumma. Tillsätt kryddorna och låt skinkan sjuda under lock. Beräkna 50-60 minuter per kilo skinka. När termometern visar 77° är skinkan färdig.
Serveras med:
Kokt potatis
Senap
Ãppelmos
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 5 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 5 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-08 19:36
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/674
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/674