Koreanska spjäll med citrussås
Ingredienser:
1 kg revbensspjäll
1 röd chili
0,5 dl ljus soja
2 msk olja
2 msk färskriven ingefära
1 msk socker
3 msk sesamfrö
Sås:
1 röd chili
3 msk ljus soja
2 msk pressad saft av lime
2 msk pressad saft av apelsin
2 dl hönsbuljong
1 tsk rivet limeskal
1 tsk rivet apelsinskal
2 msk hackad koriander
0,5 msk socker
1 msk arrowrot
1 kg revbensspjäll
1 röd chili
0,5 dl ljus soja
2 msk olja
2 msk färskriven ingefära
1 msk socker
3 msk sesamfrö
Sås:
1 röd chili
3 msk ljus soja
2 msk pressad saft av lime
2 msk pressad saft av apelsin
2 dl hönsbuljong
1 tsk rivet limeskal
1 tsk rivet apelsinskal
2 msk hackad koriander
0,5 msk socker
1 msk arrowrot
Gör så här:
Lägg de knäckta revbensspjällen i en ugnssäker form. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Blanda chili med soja, olja, ingefära och socker. Pensla spjällen med blandningen och strö över sesamfröna. Tillaga i nedre delen av ugnen i 1,5-2 timmar. Vänd spjällen efter halva tiden. Skölj, finhacka chilin till såsen. Lägg den i en kastrull och tillsätt soja, citrussafter och buljong. Låt koka under lock i 5 minuter. Blanda i skal och koriander, smaka av med socker. Rör ut arrowroten i lite kallt vatten och häll redningen i kastrullen. Låt koka upp. Skär revbensspjällen i bitar och servera med såsen på sidan om.
Serveras med:
Ris
Wokade grönsaker
Lägg de knäckta revbensspjällen i en ugnssäker form. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Blanda chili med soja, olja, ingefära och socker. Pensla spjällen med blandningen och strö över sesamfröna. Tillaga i nedre delen av ugnen i 1,5-2 timmar. Vänd spjällen efter halva tiden. Skölj, finhacka chilin till såsen. Lägg den i en kastrull och tillsätt soja, citrussafter och buljong. Låt koka under lock i 5 minuter. Blanda i skal och koriander, smaka av med socker. Rör ut arrowroten i lite kallt vatten och häll redningen i kastrullen. Låt koka upp. Skär revbensspjällen i bitar och servera med såsen på sidan om.
Serveras med:
Ris
Wokade grönsaker
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 2 tim. 20 min.
Ugnstemperatur: 175°
Fredagstips: 2003-05-01
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 2 tim. 20 min.
Ugnstemperatur: 175°
Fredagstips: 2003-05-01
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-03-29 15:23
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/675
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/675