Lammstek med champinjoner
Ingredienser:
1,5 kg lammstek
2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sås:
150 g champinjoner
1 msk margarin eller smör
2-3 vitlöksklyftor
150 g lamm- eller nötfärs
0,5 dl hackad persilja
1 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad
1 tsk salt
1 krm peppar
1,5 kg lammstek
2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sås:
150 g champinjoner
1 msk margarin eller smör
2-3 vitlöksklyftor
150 g lamm- eller nötfärs
0,5 dl hackad persilja
1 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad
1 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här:
Bena ur lammsteken. Krydda inuti och utanpÃ¥ med salt och peppar. Skölj, ansa och hacka champinjonerna. Fräs hacket i matfettet i en stekpanna. Skala och pressa över vitlöken och lÃ¥t fräset kallna. Blanda färsen med champinjonfräset. Tillsätt persilja och timjan. Krydda med salt och peppar. Fyll steken med färsen och rulla ihop. Bind ett krympt bomullsgarn runt steken och stick i en köttermometer. Stek köttet i ugn, 1-1,5 timmar. Innertemperaturen skall vara 65-70ðC. LÃ¥t steken vila under folie ca 15 minuter innan den skärs upp.
Serveras med:
Rotfruktspytt
Grönsallad
Bena ur lammsteken. Krydda inuti och utanpÃ¥ med salt och peppar. Skölj, ansa och hacka champinjonerna. Fräs hacket i matfettet i en stekpanna. Skala och pressa över vitlöken och lÃ¥t fräset kallna. Blanda färsen med champinjonfräset. Tillsätt persilja och timjan. Krydda med salt och peppar. Fyll steken med färsen och rulla ihop. Bind ett krympt bomullsgarn runt steken och stick i en köttermometer. Stek köttet i ugn, 1-1,5 timmar. Innertemperaturen skall vara 65-70ðC. LÃ¥t steken vila under folie ca 15 minuter innan den skärs upp.
Serveras med:
Rotfruktspytt
Grönsallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 2 tim. 15 min.
Ugnstemperatur: 175°
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 2 tim. 15 min.
Ugnstemperatur: 175°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-01-31 00:46
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/676
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/676