Leverpastej
Ingredienser:
500 g grislever
(ungnöt för mildare smak)
250 g benfritt griskött
1 msk gul lök, hackad
0,5 msk smör
4 ansjovisfileer
2 ägg
0,75 dl vetemjöl
1,5 dl grädde
0,5 msk salt
0,5 msk ansjovisspad
0,5 krm vitpeppar, malen
0,5 krm svartpeppar, grovmalen
2 krm mejram
150 g späck i tunna skivor
500 g grislever
(ungnöt för mildare smak)
250 g benfritt griskött
1 msk gul lök, hackad
0,5 msk smör
4 ansjovisfileer
2 ägg
0,75 dl vetemjöl
1,5 dl grädde
0,5 msk salt
0,5 msk ansjovisspad
0,5 krm vitpeppar, malen
0,5 krm svartpeppar, grovmalen
2 krm mejram
150 g späck i tunna skivor
Gör så här:
Skölj levern. Eventuellt låter du grislevern ligga i vatten någon timme. Skär lever och griskött i bitar. Mal två gånger tillsammans med ansjovis och lök. Tillsätt ägg, mjöl, grädde och kryddor. Koka ett prov och smaka av. Häll i smord ugnsäker form eller i en avlång form klädd med späckskivor. Täck med aluminiumfolie och koka pastejen i ugn.
Serveras med:
Potatis
Rödbetor
Skölj levern. Eventuellt låter du grislevern ligga i vatten någon timme. Skär lever och griskött i bitar. Mal två gånger tillsammans med ansjovis och lök. Tillsätt ägg, mjöl, grädde och kryddor. Koka ett prov och smaka av. Häll i smord ugnsäker form eller i en avlång form klädd med späckskivor. Täck med aluminiumfolie och koka pastejen i ugn.
Serveras med:
Potatis
Rödbetor
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 3 tim.
Ugnstemperatur: 175°
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 3 tim.
Ugnstemperatur: 175°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-10 07:01
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/679
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/679