Leverstuvning
Ingredienser:
500 g nötlever
140 g bacon
2 st gul lök
2 st morötter
1 dl frysta ärtor
2 dl köttbuljong
2 msk mjöl
1 dl grädde
salt
malen svartpeppar
500 g nötlever
140 g bacon
2 st gul lök
2 st morötter
1 dl frysta ärtor
2 dl köttbuljong
2 msk mjöl
1 dl grädde
salt
malen svartpeppar
Gör så här:
Skölj av, torka och skär levern i tärningar. Skär baconet i bitar. Skala och hacka löken. Fräs löken och ta upp den ur pannan. Stek lever och bacon. Skiva morötter. Lägg lök, morötter,lever och bacon i stekpannan. Strö över mjölet och krydda. Späd med buljong och grädde. Rör ner ärtorna och låt sjuda i 5 minuter.
Serveras med:
Ris
Potatis
Skölj av, torka och skär levern i tärningar. Skär baconet i bitar. Skala och hacka löken. Fräs löken och ta upp den ur pannan. Stek lever och bacon. Skiva morötter. Lägg lök, morötter,lever och bacon i stekpannan. Strö över mjölet och krydda. Späd med buljong och grädde. Rör ner ärtorna och låt sjuda i 5 minuter.
Serveras med:
Ris
Potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-03-29 14:25
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/680
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/680