Marockansk citrongryta
Ingredienser:
800 g fransyska
2 gula lökar
2 msk smör
2 tsk salt
½ tsk peppar
1 citron
3 morötterv
1 squash
1 köttbuljongtärning
3 dl vatten
1 pkt saffran
1 dl hackad slätbladig persilja
1 tsk paprikapulver
1 tsk mald ingefära
svarta oliver
800 g fransyska
2 gula lökar
2 msk smör
2 tsk salt
½ tsk peppar
1 citron
3 morötterv
1 squash
1 köttbuljongtärning
3 dl vatten
1 pkt saffran
1 dl hackad slätbladig persilja
1 tsk paprikapulver
1 tsk mald ingefära
svarta oliver
Gör så här:
Skär köttet i grytbitar, 2x2x2 cm. Hacka löken och bryn den tillsammans med köttet i smör. Bryn flera omgångar och lägg över i en gryta. Pressa över vitlök samt salta och peppra. Skär bort det gula på citronskalet och strimla det. Pressa citronen. Lägg ner citronskal och saft i grytan. Skala och skär morötterna i grova bitar. Skär squashen i bitar och lägg ner den med morötterna i grytan. Smula över buljongen. Tillsätt vatten, saffran, persilja och kryddor. Lägg lock på grytan och låt den sjuda 40 minuter. Strö över oliver innan servering.
Serveras med:
Couscous
Skär köttet i grytbitar, 2x2x2 cm. Hacka löken och bryn den tillsammans med köttet i smör. Bryn flera omgångar och lägg över i en gryta. Pressa över vitlök samt salta och peppra. Skär bort det gula på citronskalet och strimla det. Pressa citronen. Lägg ner citronskal och saft i grytan. Skala och skär morötterna i grova bitar. Skär squashen i bitar och lägg ner den med morötterna i grytan. Smula över buljongen. Tillsätt vatten, saffran, persilja och kryddor. Lägg lock på grytan och låt den sjuda 40 minuter. Strö över oliver innan servering.
Serveras med:
Couscous
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Fredagstips: 2001-09-20
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Fredagstips: 2001-09-20
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 03:09
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/687
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/687