Marockanska kebabspett med couscous
Ingredienser:
4 kycklingfiléer, ca 500 g
2 dl matlagningsyoghurt
1 tsk salt
1 krm malen kanel
1 krm malen kardemumma
1 krm malen spiskummin
1 krm malen cayennepeppar
2 pressade vitlöksklyftor
4 dl couscous
4 dl JO äppeljuice
50 g mandelspån
2 msk smör
50 g mjuka aprikoser
4 kycklingfiléer, ca 500 g
2 dl matlagningsyoghurt
1 tsk salt
1 krm malen kanel
1 krm malen kardemumma
1 krm malen spiskummin
1 krm malen cayennepeppar
2 pressade vitlöksklyftor
4 dl couscous
4 dl JO äppeljuice
50 g mandelspån
2 msk smör
50 g mjuka aprikoser
Gör så här:
Dela kycklingfiléerna på längden till smala remsor. Blanda yoghurt, salt, kryddor och vitlök i en skål. Rör ner kycklingen och marinera i 2 tim. Koka upp äppeljuice och tillsätt couscous. Lägg på locket, ta kastrullen från plattan och grynen svälla 6 minuter. Rosta mandelspånen i torr stekpanna ca 1 min. Rör ner smör, mandel och hackade aprikoser. Trä upp kycklingen på blötlagda spett. Lägg spetten på oljat grillgaller och grilla runt om i 8-10 minuter.
Dela kycklingfiléerna på längden till smala remsor. Blanda yoghurt, salt, kryddor och vitlök i en skål. Rör ner kycklingen och marinera i 2 tim. Koka upp äppeljuice och tillsätt couscous. Lägg på locket, ta kastrullen från plattan och grynen svälla 6 minuter. Rosta mandelspånen i torr stekpanna ca 1 min. Rör ner smör, mandel och hackade aprikoser. Trä upp kycklingen på blötlagda spett. Lägg spetten på oljat grillgaller och grilla runt om i 8-10 minuter.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 2 tim. 30 min.
Fredagstips: 2000-06-01
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 2 tim. 30 min.
Fredagstips: 2000-06-01
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-04-02 07:05
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/689
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/689