Morotspaj
Ingredienser:
2 dl vetemjöl
0,5 dl grahamsmjöl
1 krm salt
2,5 dl kesella, lätt
4 morötter, ca 400 g
2 ägg
1 msk curry
0,5 msk flytande honung
0,5 tsk salt
3 msk hackad persilja
2 dl vetemjöl
0,5 dl grahamsmjöl
1 krm salt
2,5 dl kesella, lätt
4 morötter, ca 400 g
2 ägg
1 msk curry
0,5 msk flytande honung
0,5 tsk salt
3 msk hackad persilja
Gör så här:
Hacka samman mjölet med salt och matfett. Tillsätt en halv dl av kesellan och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i 4 portionsformar (12 cm/diam). Picka bottnarna och förgrädda i ugn 10 minuter. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten i 5 minuter. Låt morötterna rinna av och mixa dem sedan. Tillsätt 2 dl kesella och ägg. Krydda med curry, honung och salt. Blanda i periljan och fördela smeten i pajskalen. Grädda i ugn i ytterligare 15 minuter. Snurra ev. skinka till rosor och lägg på pajen vid servering.
Serveras med:
Rökt skinka
Körsbärstomater
Gurka
Salladslök
Hacka samman mjölet med salt och matfett. Tillsätt en halv dl av kesellan och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i 4 portionsformar (12 cm/diam). Picka bottnarna och förgrädda i ugn 10 minuter. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten i 5 minuter. Låt morötterna rinna av och mixa dem sedan. Tillsätt 2 dl kesella och ägg. Krydda med curry, honung och salt. Blanda i periljan och fördela smeten i pajskalen. Grädda i ugn i ytterligare 15 minuter. Snurra ev. skinka till rosor och lägg på pajen vid servering.
Serveras med:
Rökt skinka
Körsbärstomater
Gurka
Salladslök
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 2002-05-16
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 40 min.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 2002-05-16
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-10 19:00
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/691
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/691