Orientalisk kotlett i pitabröd
Ingredienser:
4 skivor benfri karré, ca 500 g
1 vitlöksklyfta
1 tsk soja
1 tsk spiskummin
en halv tsk mald koriander
1 tsk mald ingefära
2 msk olja
1 tsk salt
en halv tsk peppar
4 pitabröd
Sås:
1 avokado
50 g fårost
3 dl gräddfil
salt
4 skivor benfri karré, ca 500 g
1 vitlöksklyfta
1 tsk soja
1 tsk spiskummin
en halv tsk mald koriander
1 tsk mald ingefära
2 msk olja
1 tsk salt
en halv tsk peppar
4 pitabröd
Sås:
1 avokado
50 g fårost
3 dl gräddfil
salt
Gör så här:
Pressa vitlöken. Blanda vitlök, soja, kryddor och olja till en pasta. Pensla pastan på karrén. Stek köttet i olja, 3 minuter på var sida. Smaka av med salt och peppar. Strö eventuellt över sesamfrön. Mosa avokadon och blanda med fårost och gräddfil till en sås. Skär köttet i tunna skivor (skav). Fyll pitabröden med köttet tillsammans med sallad, tomat, fefferoni och såsen.
Serveras med:
Sallad
Tomat
Fefferoni
Pressa vitlöken. Blanda vitlök, soja, kryddor och olja till en pasta. Pensla pastan på karrén. Stek köttet i olja, 3 minuter på var sida. Smaka av med salt och peppar. Strö eventuellt över sesamfrön. Mosa avokadon och blanda med fårost och gräddfil till en sås. Skär köttet i tunna skivor (skav). Fyll pitabröden med köttet tillsammans med sallad, tomat, fefferoni och såsen.
Serveras med:
Sallad
Tomat
Fefferoni
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Fredagstips: 2003-03-13
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 30 min.
Fredagstips: 2003-03-13
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 03:29
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/693
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/693