Ost- & paprikalåda med kassler
Ingredienser:
3 paprikor
gärna i olika färger
1 purjolök
3 ägg
3 dl mjölk
3 dl riven ost
1 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
500 g kassler
3 paprikor
gärna i olika färger
1 purjolök
3 ägg
3 dl mjölk
3 dl riven ost
1 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
500 g kassler
Gör så här:
Skölj, kärna ur och fintärna paprika. Skölj, ansa och strimla purjon. Lägg purjo och paprika i botten på en smord ugnsform. Vispa samman ägg, mjölk och hälften av osten. Smaka av med salt och peppar. Häll stanningen över paprika & purjoblandningen. Sätt in formen i ugnen i 30 minuter. Skär kassler i tunna skivor och lägg över grönsakslådan. Strö över resten av osten. Gratinera i 10 minuter i ugn tills osten smält och fått fin färg.
Serveras med:
Bröd
Blandad sallad
Skölj, kärna ur och fintärna paprika. Skölj, ansa och strimla purjon. Lägg purjo och paprika i botten på en smord ugnsform. Vispa samman ägg, mjölk och hälften av osten. Smaka av med salt och peppar. Häll stanningen över paprika & purjoblandningen. Sätt in formen i ugnen i 30 minuter. Skär kassler i tunna skivor och lägg över grönsakslådan. Strö över resten av osten. Gratinera i 10 minuter i ugn tills osten smält och fått fin färg.
Serveras med:
Bröd
Blandad sallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 2003-10-23
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 2003-10-23
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-30 00:44
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/696
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/696