Oxfilémedaljonger med timjansås & primörer
Ingredienser:
800 g oxfilé i medaljonger
10 färska lökar delade på längden
2 morötter i stavar
smör
salt & peppar
Sås:
1 finhackad scharlottenlök
1,5 dl vitt vin
1,5 dl vispgrädde
200 g smör
0,5 msk ljus dijonsenap
1,5 msk färsk hackad timjan
salt och peppar
800 g oxfilé i medaljonger
10 färska lökar delade på längden
2 morötter i stavar
smör
salt & peppar
Sås:
1 finhackad scharlottenlök
1,5 dl vitt vin
1,5 dl vispgrädde
200 g smör
0,5 msk ljus dijonsenap
1,5 msk färsk hackad timjan
salt och peppar
Gör så här:
Koka ner vinet med scharlottenlöken tills det är nästan torrt. Tillsätt grädden och reducera till krämig konsistens. Sätt kastrullen på svag värme och vispa i smöret klickvis. Sila såsen och smaka av med salt och peppar. Tillsätt senap och timjan. Koka grönsakerna i smör och saltat vatten. Låt dem behålla sin spänst. Stek oxfilémedaljongerna 1 1/2 min/sida, salta och peppra. Servera med grönsakerna och timjansåsen.
Serveras med:
Potatis i alla former
Koka ner vinet med scharlottenlöken tills det är nästan torrt. Tillsätt grädden och reducera till krämig konsistens. Sätt kastrullen på svag värme och vispa i smöret klickvis. Sila såsen och smaka av med salt och peppar. Tillsätt senap och timjan. Koka grönsakerna i smör och saltat vatten. Låt dem behålla sin spänst. Stek oxfilémedaljongerna 1 1/2 min/sida, salta och peppra. Servera med grönsakerna och timjansåsen.
Serveras med:
Potatis i alla former
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 45 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-30 00:59
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/698
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/698