Chokladtryffel
Ingredienser:
250 g mörk blockchoklad
1 dl vispgrädde
1 msk smör
2 msk malen kardemumma
250 g ljus blockchoklad
100 g kakao
250 g mörk blockchoklad
1 dl vispgrädde
1 msk smör
2 msk malen kardemumma
250 g ljus blockchoklad
100 g kakao
Gör så här:
Hacka den mörka chokladen i små bitar. Lägg i en rostfri bunke med grädde, smör och kardemumma. Värm i ett vattenbad på spisen. Rör om när allt smält. Tag bunken ur vattenbadet och ställ den i kylen i 10 minuter. Tag ur tryffelmassan när den är fast men fortfarande mjuk. Häll upp i en sprits. Klä en tallrik med smörpapper. Spritsa lagomt stora kulor och ställ tallriken i frysen 5 minuter till tryffeln är ordentligt hård. Strö kakao på en bricka och smält den ljusa chokladen i rostfri bunke i vattenbad. Doppa de kylda tryfflarna med hjälp av två gafflar i chokladen så de blir helt täckta. Låt droppa av lite och placera dem på kakaobrickan. Låt dem stelna i frysen i 4 minuter innan du rullar dem i kakaon. Förvara tryffeln i frysen tills du skall servera dem.
Hacka den mörka chokladen i små bitar. Lägg i en rostfri bunke med grädde, smör och kardemumma. Värm i ett vattenbad på spisen. Rör om när allt smält. Tag bunken ur vattenbadet och ställ den i kylen i 10 minuter. Tag ur tryffelmassan när den är fast men fortfarande mjuk. Häll upp i en sprits. Klä en tallrik med smörpapper. Spritsa lagomt stora kulor och ställ tallriken i frysen 5 minuter till tryffeln är ordentligt hård. Strö kakao på en bricka och smält den ljusa chokladen i rostfri bunke i vattenbad. Doppa de kylda tryfflarna med hjälp av två gafflar i chokladen så de blir helt täckta. Låt droppa av lite och placera dem på kakaobrickan. Låt dem stelna i frysen i 4 minuter innan du rullar dem i kakaon. Förvara tryffeln i frysen tills du skall servera dem.
Tillagningstid: 1 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-10 20:49
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/7
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/7