Oxrullader med gräddsås & inlagd gurka
Ingredienser:
600 g innanlår i 8 tunna skivor
salt
peppar
smör
4 skivor bacon
2 msk dijonsenap
1 dl finhackad lökv
1 dl finhackad saltgurka
200 g färsk gurka
2 msk socker
2 msk ättiksprit
1 dl vatten
1 krm malen vitpeppar
1 krm krossade senapsfrön
0,5 tsk salt
0,5 dl finhackad persilja
Sås:
2 dl köttbuljong
1 dl rödvin
2 dl grädde
1 msk svartvinbärsgelé
1 msk maizenamjöl
3 msk vatten
salt
peppar
600 g innanlår i 8 tunna skivor
salt
peppar
smör
4 skivor bacon
2 msk dijonsenap
1 dl finhackad lökv
1 dl finhackad saltgurka
200 g färsk gurka
2 msk socker
2 msk ättiksprit
1 dl vatten
1 krm malen vitpeppar
1 krm krossade senapsfrön
0,5 tsk salt
0,5 dl finhackad persilja
Sås:
2 dl köttbuljong
1 dl rödvin
2 dl grädde
1 msk svartvinbärsgelé
1 msk maizenamjöl
3 msk vatten
salt
peppar
Gör så här:
Börja med den inlagda gurkan. Skiva den färska gurkan tunnt med osthyvel. Blanda till lagen (socker, ättiksprit, vatten, vitpeppar, senapsfrö, salt och persilja) och slå den över gurkan. Låt stå och dra kallt minst en halvtimme. Medan gurkar drar fortsätter du med resten av rätten. Blanda senap, lök och hackad saltgurka. Lägg ut skivorna av innanlår och salta och peppra. Lägg en halv skiva bacon på köttskivorna och klicka på av senapsblandningen. Rulla ihop skivorna och fäst med tandpetare. Bryn rulladerna gyllenbruna runt om i en stekpanna. Lägg över dem i en stekgryta och slå på buljong och vin. Låt rulladerna eftersteka i ugn i 30 minuter. Ta upp rulladerna och håll dem varma. Håll i grädde, maizena som rörts ut i vatten och gelé i stekgrytan och låt koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka rulladerna och värm försiktigt innan servering.
Serveras med:
Potatispuré
Börja med den inlagda gurkan. Skiva den färska gurkan tunnt med osthyvel. Blanda till lagen (socker, ättiksprit, vatten, vitpeppar, senapsfrö, salt och persilja) och slå den över gurkan. Låt stå och dra kallt minst en halvtimme. Medan gurkar drar fortsätter du med resten av rätten. Blanda senap, lök och hackad saltgurka. Lägg ut skivorna av innanlår och salta och peppra. Lägg en halv skiva bacon på köttskivorna och klicka på av senapsblandningen. Rulla ihop skivorna och fäst med tandpetare. Bryn rulladerna gyllenbruna runt om i en stekpanna. Lägg över dem i en stekgryta och slå på buljong och vin. Låt rulladerna eftersteka i ugn i 30 minuter. Ta upp rulladerna och håll dem varma. Håll i grädde, maizena som rörts ut i vatten och gelé i stekgrytan och låt koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka rulladerna och värm försiktigt innan servering.
Serveras med:
Potatispuré
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 50 min.
Ugnstemperatur: 150°
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 50 min.
Ugnstemperatur: 150°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-04-02 07:22
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/700
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/700