Oxrullader med skysås
Ingredienser:
8 skivor innanlår (ca 500 g)
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
1 fl porter
1 msk soja
0,5 dl osötad senap
1,5 pressad vitlöksklyfta
25 g riven färsk pepparrot
Sås:
3 dl sky
2 msk vetemjöl
2,5 dl matlagningsgrädde
salt
svartpeppar
8 skivor innanlår (ca 500 g)
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
1 fl porter
1 msk soja
0,5 dl osötad senap
1,5 pressad vitlöksklyfta
25 g riven färsk pepparrot
Sås:
3 dl sky
2 msk vetemjöl
2,5 dl matlagningsgrädde
salt
svartpeppar
Gör så här:
Lägg ut köttet på skärbräda och bred på senap som blandats med vitlök. Strö sedan över pepparroten och rulla ihop till rullader. Fäst rulladerna med tandpetare. Bryn rulladerna i smöret, lägg över i en gryta och smaka av med s.o.p. Häll i porter och soja och efterstek på svag värme i 20 minuter. Sila upp skyn i kastrull och rör ut mjölet i grädden. Vispa ner gräddredningen i skyn och koka 5 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
Serveras med:
Potatis
Grönsaker
Lägg ut köttet på skärbräda och bred på senap som blandats med vitlök. Strö sedan över pepparroten och rulla ihop till rullader. Fäst rulladerna med tandpetare. Bryn rulladerna i smöret, lägg över i en gryta och smaka av med s.o.p. Häll i porter och soja och efterstek på svag värme i 20 minuter. Sila upp skyn i kastrull och rör ut mjölet i grädden. Vispa ner gräddredningen i skyn och koka 5 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
Serveras med:
Potatis
Grönsaker
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2000-08-03
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2000-08-03
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-08 21:30
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/701
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/701