Paprikaschnitzel
Ingredienser:
600 g skivad kalvinnanlår
3 msk smör
vetemjöl
paprikapulver
Sås:
2 msk smör
3 dl grädde
saften av en halv citron
finhackad persilja
salt
600 g skivad kalvinnanlår
3 msk smör
vetemjöl
paprikapulver
Sås:
2 msk smör
3 dl grädde
saften av en halv citron
finhackad persilja
salt
Gör så här:
Platta ut skivorna av kalvinnanlåret, salt, pudra över paprika. Vänd sedan skivorna i vetemjöl och stek dem i brynt smör. Tag upp schnitzlarna, strö lite paprikapulver i pannan och häll på grädden. Låt grädden koka in till såsen blir simmig. Smaksätt såsen med salt, lite citronsaft och runda av såsen med resterande smöret. Slå såsen över de varma schnitzlarna och lägg på en citronskiva som doppats i hälften hackad persilja och hälften paprika.
Serveras med:
Stekt klyftpotatis
Platta ut skivorna av kalvinnanlåret, salt, pudra över paprika. Vänd sedan skivorna i vetemjöl och stek dem i brynt smör. Tag upp schnitzlarna, strö lite paprikapulver i pannan och häll på grädden. Låt grädden koka in till såsen blir simmig. Smaksätt såsen med salt, lite citronsaft och runda av såsen med resterande smöret. Slå såsen över de varma schnitzlarna och lägg på en citronskiva som doppats i hälften hackad persilja och hälften paprika.
Serveras med:
Stekt klyftpotatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 1999-06-03
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 1999-06-03
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-10 07:15
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/703
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/703