Pastagratäng med kassler & spenat
Ingredienser:
280 g pasta penne
400 g kassler
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
375 g djupfryst hackad spenat
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm mald peppar
2 dl riven ost
280 g pasta penne
400 g kassler
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
375 g djupfryst hackad spenat
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm mald peppar
2 dl riven ost
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar. Skär kasslern i strimlor och låt pastan rinna av. Blanda pasta och kassler i en smord form. Rör ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken och låt det koka upp under omrörning. Lägg i spenaten och låt den dina i såsen. Smaka av med pressad vitlök, salt och peppar. Häll såsen över pasta och kasslerblandningen och strö till sist över osten. Gratinera rätten i ugnen i 10 minuter tills det är genomvarmt och osten blivit gyllenbrun.
Serveras med:
Rivna morötter
Koka pastan enligt anvisningar. Skär kasslern i strimlor och låt pastan rinna av. Blanda pasta och kassler i en smord form. Rör ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken och låt det koka upp under omrörning. Lägg i spenaten och låt den dina i såsen. Smaka av med pressad vitlök, salt och peppar. Häll såsen över pasta och kasslerblandningen och strö till sist över osten. Gratinera rätten i ugnen i 10 minuter tills det är genomvarmt och osten blivit gyllenbrun.
Serveras med:
Rivna morötter
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Ugnstemperatur: 250°
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 30 min.
Ugnstemperatur: 250°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-08 21:52
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/705
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/705