Persiljeskinka
Ingredienser:
500 g burkskinka
5 st gelatinblad
5 dl köttbuljong
1 knippe persilja
500 g burkskinka
5 st gelatinblad
5 dl köttbuljong
1 knippe persilja
Gör så här:
Skrapa av gelén av skinkan. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Låt ligga i cirka 10 minuter. Hetta upp buljongen och ta kastrullen av värmen. Ta upp och krama ur gelatinbladen. Lägg ner bladen i buljongen och låt det kallna. Skär skinkan i tärningar. Skölj, torka och hacka persiljan. Varva persilja och skinka i en form. Låt geléet bli riktigt kallt och simmigt i konsistensen. Häll geléet över skinkblandningen. Rör om försiktigt så att allt blandas ordentligt. Ställ formen kallt tills geléet stelnat.
Serveras med:
Kokt potatis
Tomat
Sallad
Gräddfilsås
Skrapa av gelén av skinkan. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Låt ligga i cirka 10 minuter. Hetta upp buljongen och ta kastrullen av värmen. Ta upp och krama ur gelatinbladen. Lägg ner bladen i buljongen och låt det kallna. Skär skinkan i tärningar. Skölj, torka och hacka persiljan. Varva persilja och skinka i en form. Låt geléet bli riktigt kallt och simmigt i konsistensen. Häll geléet över skinkblandningen. Rör om försiktigt så att allt blandas ordentligt. Ställ formen kallt tills geléet stelnat.
Serveras med:
Kokt potatis
Tomat
Sallad
Gräddfilsås
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 3 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 3 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 03:32
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/709
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/709