Persisk lammgryta
Ingredienser:
2 stora gula lökar
600 g grytbitar av lammstek, 1 cm tärningar
40 g smör
8 dl vatten
3 auberginer
1 gul zucchini
1 grön zucchini
1 röd paprika
1 orange paprika
2 krm svartpeppar
2 krm gurkmeja
1 krm ingefära
2 tsk salt
3 msk tomatpuré
1 dl passerade tomater
2 stora gula lökar
600 g grytbitar av lammstek, 1 cm tärningar
40 g smör
8 dl vatten
3 auberginer
1 gul zucchini
1 grön zucchini
1 röd paprika
1 orange paprika
2 krm svartpeppar
2 krm gurkmeja
1 krm ingefära
2 tsk salt
3 msk tomatpuré
1 dl passerade tomater
Gör så här:
Skala och hacka löken, stek den gyllenbrun i smöret och lägg i grytbitarna. Koka upp vattnet och häll det över köttet och löken, fortsätt med tomatpuré, salt och kryddor. Koka köttet under lock i 40 minuter. Skär aubergine på längden i smala stavar. Skär zucchini på likanande sätt. Strimla paprikan och stek grönsakerna i ugn i 15 minuter. Lägg de rostade grönsakerna överst i grytan och sjud i några minuter innan servering.
Serveras med:
Saffransris
Pasta
Skala och hacka löken, stek den gyllenbrun i smöret och lägg i grytbitarna. Koka upp vattnet och häll det över köttet och löken, fortsätt med tomatpuré, salt och kryddor. Koka köttet under lock i 40 minuter. Skär aubergine på längden i smala stavar. Skär zucchini på likanande sätt. Strimla paprikan och stek grönsakerna i ugn i 15 minuter. Lägg de rostade grönsakerna överst i grytan och sjud i några minuter innan servering.
Serveras med:
Saffransris
Pasta
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Fredagstips: 2006-05-04
Receptdatum: 2006-05-09
Tillagningstid: 1 tim.
Fredagstips: 2006-05-04
Receptdatum: 2006-05-09
Utskrivet: 2023-04-02 07:56
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/710
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/710