Polsk köttgryta med korv
Ingredienser:
400 g nötkött, tex fransyska
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm mald peppar
5 dl köttbuljong
1 lagerblad
10 kryddpepparkorn
5 hela nejlikor
500 g små potatisar
1 gul lök
300 g klyftad vitkål
3 st kolbaz (polsk korv)
1 knippa persilja
400 g nötkött, tex fransyska
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm mald peppar
5 dl köttbuljong
1 lagerblad
10 kryddpepparkorn
5 hela nejlikor
500 g små potatisar
1 gul lök
300 g klyftad vitkål
3 st kolbaz (polsk korv)
1 knippa persilja
Gör så här:
Skär köttet i kuber och bryn det i oljan i en stekgryta. Krydda med salt och peppar. Häll över buljong och tillsätt lagerblad, kryddpeppar och nejlikar. Låt allt koka under lock i 30 minuter. Skala potatisen, skala skär löken i grova bitar. Strimla kålen och skär korven i bitar. Blanda ner potatis, lök, kål och korv i grytan. Låt grytan koka ytterligare 30 minuter. Hacka och strö rikligt med persilja över vid servering.
Serveras med:
Fransk senap
Grovt bröd
Skär köttet i kuber och bryn det i oljan i en stekgryta. Krydda med salt och peppar. Häll över buljong och tillsätt lagerblad, kryddpeppar och nejlikar. Låt allt koka under lock i 30 minuter. Skala potatisen, skala skär löken i grova bitar. Strimla kålen och skär korven i bitar. Blanda ner potatis, lök, kål och korv i grytan. Låt grytan koka ytterligare 30 minuter. Hacka och strö rikligt med persilja över vid servering.
Serveras med:
Fransk senap
Grovt bröd
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim. 20 min.
Fredagstips: 2003-01-30
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 1 tim. 20 min.
Fredagstips: 2003-01-30
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-10 19:12
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/711
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/711