Portvinskassler
Ingredienser:
1 kg benfri kassler
1-2 msk smör
100 g bakad leverpastej
250 g färska champinjoner
1 dl portvin
1 dl vispgrädde
1 kg benfri kassler
1-2 msk smör
100 g bakad leverpastej
250 g färska champinjoner
1 dl portvin
1 dl vispgrädde
Gör så här:
Skär kasslern i centimetertjocka skivor och stek dem hastigt i hälften av smöret. Placera skivorna på ett ugnssäkert fat och klicka eller bred på pastejen. Rensa och skär champinjonerna i skivor. Stek dem i resten av smöret tills all vätska kokat bort. Strö svampen över köttet. Slå på portvin, grädde och lägg baconskivorna överst. Sätt fatet i ugnen i ca 20 minuter eller tills baconskivorna är bruna och knapriga.
Serveras med:
Klyftpotatis
Skär kasslern i centimetertjocka skivor och stek dem hastigt i hälften av smöret. Placera skivorna på ett ugnssäkert fat och klicka eller bred på pastejen. Rensa och skär champinjonerna i skivor. Stek dem i resten av smöret tills all vätska kokat bort. Strö svampen över köttet. Slå på portvin, grädde och lägg baconskivorna överst. Sätt fatet i ugnen i ca 20 minuter eller tills baconskivorna är bruna och knapriga.
Serveras med:
Klyftpotatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Ugnstemperatur: 175°
Fredagstips: 2001-08-30
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 40 min.
Ugnstemperatur: 175°
Fredagstips: 2001-08-30
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-08 21:09
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/712
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/712