Renskavsröra
Ingredienser:
1 gul lök
1 msk smör
400 g renskav
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
0,5 msk krossade gula senapsfrön
2 dl vatten
1 buljongtärning
200 g gröna ärter
1,5 msk vetemjöl
2 dl matlagningsyoghurt
1 gul lök
1 msk smör
400 g renskav
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
0,5 msk krossade gula senapsfrön
2 dl vatten
1 buljongtärning
200 g gröna ärter
1,5 msk vetemjöl
2 dl matlagningsyoghurt
Gör så här:
Finhacka löken och fräs den i en stekpanna tillsammans med smöret. Lägg i renskaven. Tillsätt salt, peppar och senapsfrön. Stek några minuter. Häll på vatten och smula ner buljongtärningen (gärna svampbuljongtärning). Tillsätt ärterna och låt koka upp. Rör ut vetemjölet i yoghurten och rör ner. Låt allt koka upp och servera
Serveras med:
Pasta
Grönsaker
Finhacka löken och fräs den i en stekpanna tillsammans med smöret. Lägg i renskaven. Tillsätt salt, peppar och senapsfrön. Stek några minuter. Häll på vatten och smula ner buljongtärningen (gärna svampbuljongtärning). Tillsätt ärterna och låt koka upp. Rör ut vetemjölet i yoghurten och rör ner. Låt allt koka upp och servera
Serveras med:
Pasta
Grönsaker
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Fredagstips: 2002-01-03
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 30 min.
Fredagstips: 2002-01-03
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-03-29 15:01
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/717
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/717