Revbenspjäll
Ingredienser:
1,5 kg tjocka revbensspjäll
1.5 tsk salt
smör till stekning
1 dl soja
4 st vitlöksklyftor
1 dl hackad lök
2 krm svartpeppar
3 msk honung
2 msk senapspulver
1,5 kg tjocka revbensspjäll
1.5 tsk salt
smör till stekning
1 dl soja
4 st vitlöksklyftor
1 dl hackad lök
2 krm svartpeppar
3 msk honung
2 msk senapspulver
Gör så här:
Salta spjällen och lägg dom i en form. Blanda marinaden (soja, vitlök, lök och svartpeppar) och häll den över spjällen. Täck med plastfolie och låt stå 6-8 timmar. Vänd då och då. Ställ in ungnen, köttsidan upp, i 1 timme. Blanda glasyren (honung och senapspulver) i en kastrull på svag värme. Pensla på glasyren och stek ytterligare 10 minuter.
Serveras med:
Kokt potatis
Brunsås
Salta spjällen och lägg dom i en form. Blanda marinaden (soja, vitlök, lök och svartpeppar) och häll den över spjällen. Täck med plastfolie och låt stå 6-8 timmar. Vänd då och då. Ställ in ungnen, köttsidan upp, i 1 timme. Blanda glasyren (honung och senapspulver) i en kastrull på svag värme. Pensla på glasyren och stek ytterligare 10 minuter.
Serveras med:
Kokt potatis
Brunsås
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 9 tim.
Ugnstemperatur: 225°
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 9 tim.
Ugnstemperatur: 225°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-03-29 16:12
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/718
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/718