Rimmad skinka
Ingredienser:
1 skinka (5-8 kg)
1,8 kg salt
1 dl socker
1 msk salpeter
10 l vatten
1 skinka (5-8 kg)
1,8 kg salt
1 dl socker
1 msk salpeter
10 l vatten
Gör så här:
Blanda salt, socker och salpeter. Gnid in skinkan med ca 2 msk av blandningen. låt skinkan ligga kallt över natten. Saltlake: Koka upp resten av blandningen och vattnet. Skumma laken och låt den kallna. Lägg skinkan i en stor bunke och häll över den kalla laken som måste täcka skinkan. Räcker inte laken får ni göra mer. Skinkan bör ligga i saltlaken i ca 2 veckor och bör stå svalt.
Värt att veta!
Salpeter gör så att skinkan blir rosa. Utan salpeter blir skinkan grå.
Serveras med:
Används som grund till julskinka etc.
Blanda salt, socker och salpeter. Gnid in skinkan med ca 2 msk av blandningen. låt skinkan ligga kallt över natten. Saltlake: Koka upp resten av blandningen och vattnet. Skumma laken och låt den kallna. Lägg skinkan i en stor bunke och häll över den kalla laken som måste täcka skinkan. Räcker inte laken får ni göra mer. Skinkan bör ligga i saltlaken i ca 2 veckor och bör stå svalt.
Värt att veta!
Salpeter gör så att skinkan blir rosa. Utan salpeter blir skinkan grå.
Serveras med:
Används som grund till julskinka etc.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 336 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 336 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-04-02 08:34
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/720
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/720