Rostbiffsgryta med smak av dragon
Ingredienser:
400 g rostbiff
2 dl buljong (tärning + vatten)
2 msk soja
1 liten purjolök
100 g rökt skinka
3 msk tomatpuré
1 krm svartpeppar
1 tsk dragon
1 dl matlagningsyoghurt
1 msk vetemjöl
400 g rostbiff
2 dl buljong (tärning + vatten)
2 msk soja
1 liten purjolök
100 g rökt skinka
3 msk tomatpuré
1 krm svartpeppar
1 tsk dragon
1 dl matlagningsyoghurt
1 msk vetemjöl
Gör så här:
Skär rostbiffen i strimlor. Koka upp buljongen tillsammans med soja. Lägg i köttet i omgångar och rör om. Låt koka ca 30 minuter. Skölj och strimla purjolöken och skinkan och rör ner i grytan. Tillsätt tomatpuré, svartpeppar och dragon. Blanda matlagningsyoghurt med vetemjöl och rör ner. Låt grytan koka ytterligare 5 minuter och servera sedan.
Serveras med:
Grönsaker
Ris
Skär rostbiffen i strimlor. Koka upp buljongen tillsammans med soja. Lägg i köttet i omgångar och rör om. Låt koka ca 30 minuter. Skölj och strimla purjolöken och skinkan och rör ner i grytan. Tillsätt tomatpuré, svartpeppar och dragon. Blanda matlagningsyoghurt med vetemjöl och rör ner. Låt grytan koka ytterligare 5 minuter och servera sedan.
Serveras med:
Grönsaker
Ris
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2002-01-17
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2002-01-17
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-04-02 06:41
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/722
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/722