Rotsakspytt med stekt lever
Ingredienser:
4 morötter
400 g rotselleri
2 gula och/eller röda lökar
smör
socker
salt
grovmalen svartpeppar
500 g kalv eller ungnötslever i skivor
mjöl
4 morötter
400 g rotselleri
2 gula och/eller röda lökar
smör
socker
salt
grovmalen svartpeppar
500 g kalv eller ungnötslever i skivor
mjöl
Gör så här:
Skala och skär morötter och rotselleri i tärningar. Skala och grovhacka löken. Bryn grönsaker i smör i 8 minuter. Sänk värmen och strö över socker. Rör om med träslev och låt sockret karamellisera. Smaka av med salt och peppar. Krydda leverskivorna med salt och peppar och vänd i mjölet. Stek dem på ca 2 minuter på var sida och servera.
Serveras med:
Aromsmör
Skala och skär morötter och rotselleri i tärningar. Skala och grovhacka löken. Bryn grönsaker i smör i 8 minuter. Sänk värmen och strö över socker. Rör om med träslev och låt sockret karamellisera. Smaka av med salt och peppar. Krydda leverskivorna med salt och peppar och vänd i mjölet. Stek dem på ca 2 minuter på var sida och servera.
Serveras med:
Aromsmör
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 25 min.
Fredagstips: 1999-10-14
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 25 min.
Fredagstips: 1999-10-14
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-04-02 07:55
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/723
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/723