Sailorbiff
Ingredienser:
500 g ytterlår
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
4 dl köttbuljong
2 msk HP-sås
1 msk worcestersås
250 g rotselleri
2 palsternackor
2 morötter
1 purjolök
1 ask smörgåskrasse
500 g ytterlår
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
4 dl köttbuljong
2 msk HP-sås
1 msk worcestersås
250 g rotselleri
2 palsternackor
2 morötter
1 purjolök
1 ask smörgåskrasse
Gör så här:
Skär köttet i tunna skivor och bryn dem i stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en gryta och häll över buljongen. Tillsätt HP- och worcestersås. Låt puttra under lock i 20 minuter. Skala och skär selleri, palsternacka och morötter i skivor. Skölj, ansa och skär purjon i 3 cm breda bitar. Blanda ner grönsakerna i grytan och låt puttra i ytterligare 40 minuter. Klipp rikligt med krasse över grytan innan servering.
Serveras med:
Bröd
Kokt potatis
Fransk senap
Skär köttet i tunna skivor och bryn dem i stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en gryta och häll över buljongen. Tillsätt HP- och worcestersås. Låt puttra under lock i 20 minuter. Skala och skär selleri, palsternacka och morötter i skivor. Skölj, ansa och skär purjon i 3 cm breda bitar. Blanda ner grönsakerna i grytan och låt puttra i ytterligare 40 minuter. Klipp rikligt med krasse över grytan innan servering.
Serveras med:
Bröd
Kokt potatis
Fransk senap
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim. 20 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 1 tim. 20 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-08 20:05
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/726
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/726