Schweizerschnitzel
Ingredienser:
4 benfria karrékotletter
Kotletterna skall vara ungefär 1 cm tjocka
salt
grovmalen svartpeppar
8 skivor lagrad ost
4 skivor rökt skinka
2 dl vetemjöl
2 uppvispade ägg
3 dl ströbröd
2 tsk paprikapulver
2 tsk dragon
smör
4 benfria karrékotletter
Kotletterna skall vara ungefär 1 cm tjocka
salt
grovmalen svartpeppar
8 skivor lagrad ost
4 skivor rökt skinka
2 dl vetemjöl
2 uppvispade ägg
3 dl ströbröd
2 tsk paprikapulver
2 tsk dragon
smör
Gör så här:
Dela varje kotlett i två skivor. Lägg köttskivorna mellan två ark plastfilm. Banka ut köttet med näven. Krydda "insidan" av köttet. Lägg ihop dem två och två med ost-skinka-ost mellan. Vänd schnitzlarna i mjölet, därefter ägget och sist i ströbrödet. Krydda med salt, paprika och dragon. Låt vila en stund. Hetta upp smöret och stek schnitzlarna på medelvärme ca 3 minuter på var sida. Servera genast.
Serveras med:
Potatis i alla former
Svampsås
Dela varje kotlett i två skivor. Lägg köttskivorna mellan två ark plastfilm. Banka ut köttet med näven. Krydda "insidan" av köttet. Lägg ihop dem två och två med ost-skinka-ost mellan. Vänd schnitzlarna i mjölet, därefter ägget och sist i ströbrödet. Krydda med salt, paprika och dragon. Låt vila en stund. Hetta upp smöret och stek schnitzlarna på medelvärme ca 3 minuter på var sida. Servera genast.
Serveras med:
Potatis i alla former
Svampsås
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Fredagstips: 1999-05-01
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 40 min.
Fredagstips: 1999-05-01
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-03-29 15:58
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/729
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/729