Sjömansbiff
Ingredienser:
600 g skivat innan- eller ytterlår av nöt
250 g gul lök
50 g rotselleri
800 g skalad potatis
2 lagerblad
1 tsk kryddpeppar
4 dl köttbuljong
1 dl mörkt öl
2 msk smör
600 g skivat innan- eller ytterlår av nöt
250 g gul lök
50 g rotselleri
800 g skalad potatis
2 lagerblad
1 tsk kryddpeppar
4 dl köttbuljong
1 dl mörkt öl
2 msk smör
Gör så här:
Skär lök och rotselleri i tunna skivor. Skiva potatisen i halvcentimeter tjocka skivor. Bryn köttskivorna i stekpanna. Tag upp köttet och lägg det i stekgryta. Bryn lök och rotselleri och lägg det över köttet i grytan. Tillsätt köttbuljong, öl och kryddor. Låt koka 30 minuter. Tillsätt den skivade potatisen och låt koka ytterligare 15 minuter. Kontrollera att potatisen är genomkokt och smaka av med salt och peppar.
Skär lök och rotselleri i tunna skivor. Skiva potatisen i halvcentimeter tjocka skivor. Bryn köttskivorna i stekpanna. Tag upp köttet och lägg det i stekgryta. Bryn lök och rotselleri och lägg det över köttet i grytan. Tillsätt köttbuljong, öl och kryddor. Låt koka 30 minuter. Tillsätt den skivade potatisen och låt koka ytterligare 15 minuter. Kontrollera att potatisen är genomkokt och smaka av med salt och peppar.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 1 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-10 19:42
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/732
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/732