Skinkschnitzel med apelsinsalsa
Ingredienser:
500 g färsk skinka
1 ägg
1 dl ströbröd
2 msk vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk mald ingefära
1 tsk salt
2 krm malda nejlikor
1 krm peppar
smör
Sås:
2 apelsiner
1 liten rödlök
10 svarta oliver
4 torkade fikon
2 msk olja
1 msk vinäger
2 krm salt
500 g färsk skinka
1 ägg
1 dl ströbröd
2 msk vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk mald ingefära
1 tsk salt
2 krm malda nejlikor
1 krm peppar
smör
Sås:
2 apelsiner
1 liten rödlök
10 svarta oliver
4 torkade fikon
2 msk olja
1 msk vinäger
2 krm salt
Gör så här:
Vänd skinkskivorna i först uppvispat ägg och sedan i en blandning av ströbröd, vetemjöl och kryddor. Låt köttet ligga på en skärbräda några minuter så att paneringen torkar. Skala och skär apelsinerna i små tärningar. Skala och finhacka löken, skiva oliverna och skär fikonen i små bitar. Blanda samman ingredienserna och tillsätt olja, vinäger och smaka till sist av med salt. Stek schnitzlarna på medelstark värme i smör 4 minuter på varje sida och servera dem på en gång.
Serveras med:
Kokt potatis
Haricots verts
Vänd skinkskivorna i först uppvispat ägg och sedan i en blandning av ströbröd, vetemjöl och kryddor. Låt köttet ligga på en skärbräda några minuter så att paneringen torkar. Skala och skär apelsinerna i små tärningar. Skala och finhacka löken, skiva oliverna och skär fikonen i små bitar. Blanda samman ingredienserna och tillsätt olja, vinäger och smaka till sist av med salt. Stek schnitzlarna på medelstark värme i smör 4 minuter på varje sida och servera dem på en gång.
Serveras med:
Kokt potatis
Haricots verts
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-08 21:53
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/735
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/735