Skinkschnitzlar med blomkålspuré
Ingredienser:
1 purjolök
1 dl pinjenötter
1 msk olja
500 g färsk skinka i skivor
1 msk smör
2 tsk salt
2 krm peppar
350 g potatis
800 g blomkål
0,5 dl crème fraiche
1 msk pressad citronsaft
1 purjolök
1 dl pinjenötter
1 msk olja
500 g färsk skinka i skivor
1 msk smör
2 tsk salt
2 krm peppar
350 g potatis
800 g blomkål
0,5 dl crème fraiche
1 msk pressad citronsaft
Gör så här:
Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Ansa och bryt blomkÃ¥len i smÃ¥ buketter. Koka potatis och blomkÃ¥l mjuka i lättsaltat vatten. LÃ¥t vattnet rinna av när potatisen och blomkÃ¥len kokat klart. Mixa potatis och blomkÃ¥l med mixerstav eller elvisp. Rör i crème fraiche och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Skölj, ansa och strimla purjon. Fräs den med nötterna i olja och tag sedan upp pÃ¥ ett fat. Stek skinkschnitzlarna i matfett och krydda med salt och peppar. Strö över purjo- och pinjefräset och servera.
Serveras med:
Grönsallad
Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Ansa och bryt blomkÃ¥len i smÃ¥ buketter. Koka potatis och blomkÃ¥l mjuka i lättsaltat vatten. LÃ¥t vattnet rinna av när potatisen och blomkÃ¥len kokat klart. Mixa potatis och blomkÃ¥l med mixerstav eller elvisp. Rör i crème fraiche och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Skölj, ansa och strimla purjon. Fräs den med nötterna i olja och tag sedan upp pÃ¥ ett fat. Stek skinkschnitzlarna i matfett och krydda med salt och peppar. Strö över purjo- och pinjefräset och servera.
Serveras med:
Grönsallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Fredagstips: 2003-02-06
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 30 min.
Fredagstips: 2003-02-06
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-02-04 00:28
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/736
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/736